Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی آرایی، مدرس قصه‌گویی و کارشناس فرهنگی کانون پرورش فکری کودک و نوجوان در گفت‌وگو با ایکنا از خوزستان، در ارتباط با استفاده از ظرفیت هنر قصه‌گویی در مراسم‌ سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) برای کودکان با بیان اینکه خوزستان چهره‌های شاخص قصه‌گویی مذهبی را دارد؛ چهره‌هایی که نمود ملی دارند و برای قصه‌گویان سراسر کشور الگو هستند، گفت: محرم سینه به سینه با ادبیات روایی نقل می‌شود و تمام روحانیون، نوحه‌خوانان و مرثیه‌سراهای ما از این هنر قصه‌گویی است که محرم را سرپا نگه داشته‌اند و فکر می‌کنم ای کاش برای ماه رمضان هم شروع به قصه ساختن کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با ابزار قصه می‌توانیم شور و هیجان ماه رمضان را مثل ماه محرم کنیم

وی اظهار کرد: چند روز گذشته فکر می‌کردم بین ماه رمضان و ماه محرم، اهمیت کدام ماه نزد خداوند بیشتر است؟ به این نتیجه رسیدم که ماه رمضان اهمیت بیشتری دارد ولی می‌بینیم که در جامعه ما، محرم از شور و حرارت بیشتری برخوردار است. دلیل این نکته را یک موضوع می‌دانم و آن این است که ما شیعیان برای محرم، قصه فراوان ساخته‌ایم و قصه فراوان می‌گوییم؛ اما از رمضان، قصه نمی‌گوییم و به همین دلیل است که ماه محرم بیشتر مورد توجه مردم است. به نظر می‌رسد با ابزار قصه می‌توانیم شور و هیجان ماه رمضان را مثل ماه محرم کنیم.

آرایی گفت: عزاداری‌های ماه محرم یک ساختار استاندارد شده بومی و عامیانه دارد؛ یعنی مردم ایران در طول سال‌ها و دهه‌ها، آداب و رسومی برای محرم طراحی کرده‌اند؛ از جمله سینه‌زنی، زنجیرزنی، نخل‌گردانی و ... بچه‌ها با حضور مستقیم در این مراسم بوده که عشق به حضرت امام حسین(ع) در قلبشان زنده و ماندگار شده است.

شخصاً با اینکه در کنار یک حسینیه، ایستگاه نقاشی می‌زنیم، بزرگترها را می‌فرستیم داخل و بچه‌ها را مشغول نقاشی می‌کنیم، موافق نیستم. حس می‌کنم بچه‌ها را باید با همان ساختار که چندین سال چکش خورده، از بوته امتحان درآمده و مسیر را طی کرده جلو ببریم و عشق امام حسین(ع) را با همان حضور در حسینیه‌ها در دل بچه‌ها نگه داریم.

این مدرس قصه‌گویی بیان کرد: شخصاً با اینکه در کنار یک حسینیه، ایستگاه نقاشی می‌زنیم، بزرگترها را می‌فرستیم داخل و بچه‌ها را مشغول نقاشی می‌کنیم،  موافق نیستم. حس می‌کنم بچه‌ها را باید با همان ساختار که چندین سال چکش خورده، از بوته امتحان درآمده و مسیر را طی کرده جلو ببریم و عشق امام حسین(ع) را با همان حضور در حسینیه‌ها در دل بچه‌ها نگه داریم.

این کارشناس فرهنگی کانون پرورش فکری کودک و نوجوان با تأکید بر استفاده از همان ساختارهای سنتی در عزاداری گفت: ما باید در امتداد همان مسیری که گذشتگان ما طراحی کرده‌اند، حرکت کنیم؛ مثلاً هیئت عزاداران کودک، تعزیه کودک، شعرخوانی کودک، مرثیه‌سرایی کودک. همان ساختار را کودکانه‌تر کنیم. ساختاری که الان در اختیار ما هست، یک میراث است؛ نباید اصالت این ساختار را از آن بگیریم.

آرایی اظهار کرد: قصه‌گویی عاشورایی را به سبک و ساختار سنتی خود توصیه می‌کنم؛ مگر نوحه‌خوانان و مداحان و تعزیه‌گردان‌های ما چیزی غیر از قصه بر فراز منبر می‌گویند؟ پس ما می‌توانیم این جریان سنتی را برای کودکان دنبال کنیم و یک جریان مدرن در کنار آن و به موازات آن تشکیل دهیم؛ البته به شیوه‌ای که به جریان اصلی لطمه نزند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فرهنگی قصه گویی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۲۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۳۰۵۴ کودک مشمول قانون حمایت از جمعیت در لرستان

فریبا ولی‌پور  اظهار کرد: پس از رصد کودکان، اگر اختلال‌هایی مانند لاغری، کوتاهی قد و کم وزنی داشته باشند و این شرایط نتیجه سوء تغذیه باشد و نه بیماری، وزارت بهداشت و به تبع آن دانشگاه علوم پزشکی لیست این افراد را در اختیار وزارت کار قرار می‌دهد تا از آنها حمایت شود.

وی با بیان اینکه امسال روند شناسایی این کودکان از طریق مجموعه مراکز بهداشتی استان ادامه دارد، گفت: براساس این قانون کودکان بین ۶ تا ۵۹ ماهه از دهک‌های یک تا هفت حمایت می‌شوند که برای دهک یک تا پنج، ماهانه یک میلیون تومان و برای دهک‌های شش و هفت ماهانه ۶۰۰ هزار تومان پرداخت می‌شود.

ولی‌پور ادامه داد: به مادرانی که کودک کمتر از پنج ساله دارند و از اختلال لاغری، کم وزنی و کوتاهی قد ناشی از سوءتغذیه رنج می‌برند توصیه می‌شود به مراکز بهداشتی محل زندگی خود مراجعه تا پس از گذراندن مراحل آزمون وسع، آنها را به اداره کار برای حمایت معرفی کنند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری لرستان افزود: مادران باردار و دارای کودک شیرخوار زیر دو سال نیز به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند تا پس از مشخص شدن دهک آنها وضعیت حمایت از آنها بررسی شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان
  • پارک بازی کودکان المغازی؛‌ بانک جدید حملات رژیم صهیونیستی
  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • شناسایی ۳۰۵۴ کودک مشمول قانون حمایت از جمعیت در لرستان
  • بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک گلستانی بازمانده از تحصیل به مدارس
  • مطالبات پارلمان کودک مورد پیگیری قرار می گیرد